Aktuellt

  • Digitala föreläsningar om Estetik i förskolan

I september 2020 föreläste jag på nio enheter i Lambohovs förskolor i Linköping samtidigt! Dessutom med olika workshops. Hur gick det till? Jo, digitalt är allt möjligt. Det var första gången som jag testade detta och det funkade alldeles utmärkt.   

Här nedan kan du se ett inslag i början av föreläsningen då jag berättar om bakgrunden varför jag tycker det är så viktigt med ESTETIK.

Sedan dess har uppdragen med digitala föreläsningar fortsatt. 

Närmast kommer jag föreläsa i Österåkers kommun på temat Estetik och delaktighet. Sedan väntar en föreläsning i Lidköping där jag ska inspirationsföreläsa om estetik som en uppstart för deras arbete med estetik i kommunen. Sundbyberg står på vänt med två föreläsningar på temat Estetik och Teknik…..

….. så hör av er snart så bokar vi in en föreläsning gärna med workshops. Jag specialsyr gärna föreläsningarna efter just era behov.

 

Vad händer mer 2021?

  • Boken Estetiken i praktiken tar form

En dröm håller på att ta form! Att få skriva och bli författare. Vilken resa detta är!  I höst ska min första bok komma ut på Natur & Kultur förlag. Bokens titel är Estetiken i praktiken och ingår i  Förskoleserien. Här kommer jag belysa Estetik utifrån de didaktiska frågorna  Vad är estetik, Varför behövs estetik och Hur gör man?

Här i Natur & Kulturs katalog kan du läsa mer om boken på sid 44.

  • Samarbetspartner med Kvasar Makerspace i Sundbyberg

Varje månad sedan 2020 har jag förmånen att få blogga på Kvasar Marerspace på temat estetik ♥ teknik.

Inläggen innehåller en berättelse, en reflektion och en kreativ utmaning.

Berättelsen är tänkt att ge liv åt temat och följs av mina reflektioner. I inlägget finns sedan en kreativ utmaning med ett metodupplägg kopplat till temat. Utmaningen kan enkelt genomföras i barngruppen. Till hjälp finns vilka förberedelser och vilket material som behövs samt en instruktion för att jobba med temat.

Du kan läsa alla blogginlägg här.

  • Skapande skola på Redutten

Vårt projekt ”Konst Klimat Natur” för läsåret 2020/2021 har avslutats.  Jag och sju andra konstnärer i Ateljéhuset Redutten har arbetat tillsammans med  90 förskolebarn runtom i Vaxholms förskolor.

  • Mina blogginlägg

På min blogg formulerar jag mina tankar bland annat kring estetik och estetiska uttryckssätt. I blogginlägget Estetisk analfabet kan du läsa hur vi kan nå fram till en adekvat estetisk kompetens i förskolan.

Läs mer på min blogg

Vad är ett blad?

Det digitala möter det estetiska. En workshop tillsammans med Kvasar Makerspace i estetiska och digitala lärprocesser. I tisdags var bilen…

Kontakta mig

Scroll to Top