Aktuellt

Vad händer 2022?

  • Estetiken i praktiken – min bok är här!

Det är en vidunderlig känsla när något man tänkt och känt under en lång tid materialiseras i en form. Tiden, minnena, svårigheterna, glädjen, researchen, misströstan och alla dessa Jantar som suttit på min axel och ropat. Två år av intensivt arbete och över femtio års längtan efter att få skriva en bok. Kanske inte just den här boken men en längtan efter att få vara och bli sedd som en skrivande människa. Ja, nånstans har jag alltid varit det. Minns min allra första saga “Droppen som föll och dog”, en alldeles säregen historia sedd inifrån en daggdroppe. Jag var typ 8 år när jag skrev den på pappas pappersblock som det står F.W. Bennets skivbolag på. Ja skivbolag inte skrivbolag. Så kan det gå!

Läs mer om min bok här!

 

 

  • Föreläsningar och workshops om Estetik i förskolan

Första föreläsningen för året är ett nytt samarbete med Barnkompetens. Tillsammans med Per Bernemyr, Katinka Vikingsen och Farzaneh Moinian hade vi en digital studiedag på temat Språkligt sammanhang i förskolan. Mitt bidrag  handlade om att Ge barnen alla sorters språk – om estetiska lärprocesser. Den digitala studiedagen återkommer 11 mars så då har du en ny chans!

I februari föreläser jag för alla förskolor i Sundbyberg på temat Tillgänglighet och estetik.  I Vaxholm kommer förskolorna ha ett kunskapsmedley där jag medverkar på temat Estetik och digitalitet.

I mars föreläser jag för Kompassens förskola i Mariestad med fokus Estetik i en hållbar framtid. Vi kommer också ha workshop och tillhörande reflektioner.

5 maj 2022 föreläser jag på konferensen Förskola21 på Nalen i Stockholm med Det livsviktiga klottrandet. Föreläsningen bygger på min bok Estetiken i praktiken! Läs mer om boken lite längre ned på sidan.

Dessutom kan jag avslöja att ett spännande samarbete håller på att ta form med en välkänd kollega.  Håll utkik framöver för det här blir något alldeles unikt!

Digitala föreläsningar

I september 2020 föreläste jag digitalt för första gången. Det var på nio enheter i Lambohovs förskolor i Linköping! Med olika workshops. Det funkade alldeles utmärkt. Sedan dess har det blivit många olika digitala föreläsningar både inspelade och i realtid.

Här ovan kan du se ett inslag i början av föreläsningen där jag berättar om bakgrunden varför jag tycker det är så viktigt med ESTETIK. Sedan dess har uppdragen med digitala föreläsningar fortsatt. I Österåkers kommun föreläste jag på temat Estetik och delaktighet.  I Lidköping inspirationsföreläste jag inför deras uppstart i deras arbete med estetik i kommunen. 

….. så hör av er snart så bokar vi in en föreläsning gärna med workshops. Jag specialsyr gärna föreläsningarna efter just era behov.

 

Vad händer 2021?

  • Boken Estetiken i praktiken tar form

En dröm håller på att ta form! Att få skriva och bli författare. Vilken resa detta är!  I höst ska min första bok komma ut på Natur & Kultur förlag. Bokens titel är Estetiken i praktiken och ingår i  Förskoleserien. Här kommer jag belysa Estetik utifrån de didaktiska frågorna  Vad är estetik, Varför behövs estetik och Hur gör man?

Här i Natur & Kulturs katalog kan du läsa mer om boken på sid 44. Det går bra att förbeställa boken redan nu.

  • Samarbetspartner med Kvasar Makerspace i Sundbyberg

Varje månad sedan 2020 har jag förmånen att få blogga på Kvasar Marerspace på temat estetik ♥ teknik.

Inläggen innehåller en berättelse, en reflektion och en kreativ utmaning.

Berättelsen är tänkt att ge liv åt temat och följs av mina reflektioner. I inlägget finns sedan en kreativ utmaning med ett metodupplägg kopplat till temat. Utmaningen kan enkelt genomföras i barngruppen. Till hjälp finns vilka förberedelser och vilket material som behövs samt en instruktion för att jobba med temat.

Du kan läsa alla blogginlägg här.

  • Skapande skola på Redutten

Vårt projekt ”Konst Klimat Natur” för läsåret 2020/2021 har avslutats.  Jag och sju andra konstnärer i Ateljéhuset Redutten har arbetat tillsammans med  90 förskolebarn runtom i Vaxholms förskolor.

  • Mina blogginlägg

På min blogg formulerar jag mina tankar bland annat kring estetik och estetiska uttryckssätt. I blogginlägget Estetisk analfabet kan du läsa hur vi kan nå fram till en adekvat estetisk kompetens i förskolan.

Läs mer på min blogg

Vad är ett blad?

Det digitala möter det estetiska. En workshop tillsammans med Kvasar Makerspace i estetiska och digitala lärprocesser. I tisdags var bilen…

Kontakta mig

Scroll to Top