Aktuellt

  • Föreläsningar och workshops om Estetik i förskolan

20 januari 2022 kommer jag föreläsa på Förskola21 med Det livsviktiga klottrandet. Föreläsningen bygger på min bok Estetiken i praktiken som då kommer vara rykande färsk! Läs mer om boken lite längre ned på sidan.

I februari föreläser jag i Sundbyberg på temat Tillgänglighet och estetik.

Ett spännande samarbete tar form med en välkänd kollega.  Utbildningsdag i februari. Håll utkik för det här blir något alldeles unikt!

Digitala föreläsningar

I september 2020 föreläste jag digitalt för första gången. Det var på nio enheter i Lambohovs förskolor i Linköping! Med olika workshops. Det funkade alldeles utmärkt.   

Här ovan kan du se ett inslag i början av föreläsningen där jag berättar om bakgrunden varför jag tycker det är så viktigt med ESTETIK.Sedan dess har uppdragen med digitala föreläsningar fortsatt. I Österåkers kommun föreläste jag på temat Estetik och delaktighet.  I Lidköping inspirationsföreläste jag inför deras uppstart i deras arbete med estetik i kommunen. 

….. så hör av er snart så bokar vi in en föreläsning gärna med workshops. Jag specialsyr gärna föreläsningarna efter just era behov.

Vad händer 2021?

  • Boken Estetiken i praktiken tar form

En dröm håller på att ta form! Att få skriva och bli författare. Vilken resa detta är!  I höst ska min första bok komma ut på Natur & Kultur förlag. Bokens titel är Estetiken i praktiken och ingår i  Förskoleserien. Här kommer jag belysa Estetik utifrån de didaktiska frågorna  Vad är estetik, Varför behövs estetik och Hur gör man?

Här i Natur & Kulturs katalog kan du läsa mer om boken på sid 44. Det går bra att förbeställa boken redan nu.

  • Samarbetspartner med Kvasar Makerspace i Sundbyberg

Varje månad sedan 2020 har jag förmånen att få blogga på Kvasar Marerspace på temat estetik ♥ teknik.

Inläggen innehåller en berättelse, en reflektion och en kreativ utmaning.

Berättelsen är tänkt att ge liv åt temat och följs av mina reflektioner. I inlägget finns sedan en kreativ utmaning med ett metodupplägg kopplat till temat. Utmaningen kan enkelt genomföras i barngruppen. Till hjälp finns vilka förberedelser och vilket material som behövs samt en instruktion för att jobba med temat.

Du kan läsa alla blogginlägg här.

  • Skapande skola på Redutten

Vårt projekt ”Konst Klimat Natur” för läsåret 2020/2021 har avslutats.  Jag och sju andra konstnärer i Ateljéhuset Redutten har arbetat tillsammans med  90 förskolebarn runtom i Vaxholms förskolor.

  • Mina blogginlägg

På min blogg formulerar jag mina tankar bland annat kring estetik och estetiska uttryckssätt. I blogginlägget Estetisk analfabet kan du läsa hur vi kan nå fram till en adekvat estetisk kompetens i förskolan.

Läs mer på min blogg

Vad är ett blad?

Det digitala möter det estetiska. En workshop tillsammans med Kvasar Makerspace i estetiska och digitala lärprocesser. I tisdags var bilen…

Kontakta mig

Scroll to Top