Tuvhav

Konst och pedagogik

Estetik i en hållbar framtid

Igår var det äntligen dags för konferensen Förskola21 – en så viktig mötesplats för inspiration och kompetensutveckling inom förskolan, anordnad av Meet in Grid för andra året, den här gången på Münchenbryggeriet. Och jag hade förmånen att få bidra som föreläsare med föreläsningen Estetik i en hållbar framtid!

Upprinnelsen till föreläsningen var mina egna funderingar hur vi som pedagoger kan möta barnen i klimatfrågan. Pedagoger i förskolan har den stora förmånen och enorma möjligheten att bidra positivt till barnens framtid. Och det känns så viktigt att vi tar tillvara på det. De här frågorna var min utgångspunkt:

Här kan du ladda ner hela föreläsningen som PDF.

Jag tänker att alla har möjlighet att bidra från sitt håll och detta är mitt bidrag utifrån min konstnärliga horisont och mitt starka beroende av Naturen.

Tack till Katinka Vikingsen, projektledare för Förskola21, som förstår kreativitetens och konstens sprängkraft och som gav mig förtroendet. Kolla gärna in appen Förskola21 där du kan hitta massor av kompetensutveckling!

Tack till alla er som lyssnade! Hoppas att föreläsningen kan inspirera till fortsatt arbete med de estetiska språken tillsammans med naturen.

Berätta gärna hur det går! Eller hör av dig med dina egna tankar.

Eva Tuvhav Gullberg

Konstnär, utbildare, projektledare och ateljerista. Jag arbetar med fortbildning i bildskapande, kreativitet och digitalitet. Skapar skulptur och objekt i lera, papper och återvinningsmaterial.

Dela inlägget

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Print

Du kanske också gillar...

2 reaktioner på ”Estetik i en hållbar framtid”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen