Tuvhav

Konst och pedagogik

Digitala bullar

Nu blir det andra bullar…. Ja, både estetiska och digitala. Sista åren har jag blivit passionerat förälskad i teknik, digitalitet och robotar. Egentligen har jag alltid gillat teknik men tyckt den presenterats på ett torrt och trist sätt. Jag kan hellre än bra, ska ni veta. Men det är känslan av att kunna göra saker med hjälp av teknik, som jag inte trodde var möjligt tidigare, som är det häftiga. Och så har jag gift tekniken med estetiken och då är jag hemma!

IMG_0057

Så till hösten och våren finns möjlighet att komma och utforska och leka med mig i min ateljé! Och samtidigt lära er hur man skapar en ritrobot, bygger en urtramsig leksakshundsrobot, spelar på lera, frukter och godis med makey-makey och får en glödlampa att lysa med hjälp av citroner och play-dough. Sinnena får sitt med lukter, känsel, ljud, smaker och synintryck. Vi kan också bygga en gigantisk spelande spindel tillsammans om ni vill eller meditera med leran en stund.

Jag lovar här blir det estetiska lärprocesser där vi kan bocka av de flesta av förskolans eller skolans läroplansmål med fokus på digitalitet.

Mina närmaste idoler och inspiratörer inom området är Simone Giertz, Pelle Falk, Harriet Aurell och Mariana Back. Simone är galet ohämmad i att göra misslyckade robotar med humor och värme. Pelle kan formulera och filosofera kring digitalitetens varande i mänsklighetens och demokratins tjänst. Dessutom driver han Väsby Makerspace där jag har förmånen att hjälpa till att bygga ett Sinneslabb.  Harriet fick mig att behandla lödkolven som om den var min bästa vän efter en kurs hos henne. Mariana har dragit in mig både i Tekniska Muséet och i konstruktionsmaterialet 4DFrame. I sommar föreläser jag där på konferensen Bridges där matematik möter konsten.

Fördelen med en kurs eller studiedag i min ateljé är att du får tillgång till insidan av min hjärna, dvs idéer, möjligheter, konstnärligt material, minnen, fantasi, misslyckanden, gamla dockarmar och leksakshundar, kreativitet mm – allt uppstaplat och sorterat snyggt på hyllor och i lådor.

Så kontakta mig så kan jag designa en kurs eller studiedag som passar just dig eller er förskola/skola – eva@tuvhav.com.

Här nedan kan du få inspiration från filmer med ritrobotar, makey-makey, elektrisk playdough.

[wpvideo pEKoRlZ1]

[wpvideo PYbdTdQt]

 

[wpvideo U6ngoZ16]

[wpvideo 1hmUvVFq]

 

Eva Tuvhav Gullberg

Konstnär, utbildare, projektledare och ateljerista. Jag arbetar med fortbildning i bildskapande, kreativitet och digitalitet. Skapar skulptur och objekt i lera, papper och återvinningsmaterial.

Dela inlägget

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Print

Du kanske också gillar...

2 reaktioner på ”Digitala bullar”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen