Tuvhav

Konst och pedagogik

MeraLera på Förskola21

Nu närmar sig Förskola21, måndag 1 oktober, där jag deltar som workshopledare, talare och utställare. Eftersom jag gillar dela-kulturen delar jag med mig av mina bidrag av det som händer där, både till dig som deltagare men även till andra intresserade. Lite hittar du redan nu men håll utkik, efter 1 oktober då kommer mera!

Här är de delar av programmet jag deltar i:

Workshop kl 9.15-10.15 MeraLera  Sinnligt Vetenskapligt Hållbart Digitalt.

Hur mycket kunskap ryms i en klump lera? I en estetisk lärprocess får du uppleva lerans möjligheter till kunskap, sinnlighet och uttryck. Du får veta mer om metoder och upplägg hantering och teknik, redskap och loose parts återupplivning av använd lera. Tillsammans reflekterar vi över hur lera kan användas som pedagogiskt verktyg i undervisningen.

Material:

En pedagogisk planering för att jobba med lera i förskolan Lera – pedagogisk planering,

I det här klippet lär du dig hur du kan återuppliva torr lera och få den som ny: Hållbart – Torr lera får nytt liv,

Blanda gips

I Speakers Corner kl 12.35-12.50 berättar jag hur vi kan använda lera som pedagogiskt verktyg i undervisningen och nå mål i förskolans läroplan vi inte kunde ana. Här får du veta hur leran gör hjärnan neuroplastisk, hur leran kan återanvändas, hur du kan få en lerorm att ropa på HJÄLP, hur du skapar en sinnlig estetisk lärprocess där barnens egna tankar och uttryck står i centrum.

Material:

I min presentation lär du dig mer om lera – hållbart, sinnligt, vetenskaplig och digitalt : MeraLera Eva Tuvhav.

MakerSquare – där vi testar MakeyMakey och Soundplant med lera och loose parts, undersöker leran och sinnena, konstruerar och bygger tillsammans.

Material:  Hur man bearbetar lera och kan jobba med sinnena: MeraLera och sinnena, MakeyMakey med länkar: MakeyMakey planeringMakey Makey workshop

Så himla kul det ska bli!

Obs! Risk finns att jag tar med mig halva ateljén. Om du vill komma på kurs hos mig får du se hela!

Workshop och kurser i min ateljé:

Här är kursprogrammet som jag har i min ateljé.

Kurser att välja mellan:

Digital teknik och estetik

  1. MakeyMakey och den elektriska ormen
  2. Blue-bot, tramsbottar och programmering – analogt och digitalt
  3. Ljudworkshop

Bild, kreativitet och estetiska lärprocesser

  1. De hundra språken
  2. MeraLera
  3. Linjen – Linjen och seendet

Eva Tuvhav Gullberg

Konstnär, utbildare, projektledare och ateljerista. Jag arbetar med fortbildning i bildskapande, kreativitet och digitalitet. Skapar skulptur och objekt i lera, papper och återvinningsmaterial.

Dela inlägget

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Print

Du kanske också gillar...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen